Najpopularniejszy na świecie Junmai-shu! Uosabia charakterystyczny styl Gekkeikan i reprezentuje ponad 370 lat i 14 pokoleń doświadczenia w warzeniu sake.
Styl: ziołowy z nutami grejpfruta i lekką ziemią. Dobra kwasowość, napędzana mineralnie, dobrze zbalansowana z czystym, średnim wykończeniem.
FOOD PARING: Pyszne z tempurą, pełne smaku ryby i skorupiaki, świeże zielone dania z warzyw i dania azjatyckie oparte na orzechach kokosowych. Znakomita baza dla zapasów i marynat.
Sugestie dotyczące serwowania: Ten uniwersalny sake można pić cieple, w temperaturze pokojowej lub schłodzony. Doskonały do koktajli sake i naparów.
Wyjątkowa mieszanka dwóch sake, starannie wyselekcjonowanych z Sake zrobionego z ryżu zmielonego do 60% i 70% przez mistrza sake dla bogatego, złożonego smaku.
Styl: pełnotłuste z nutą spadzi, papai, anyżu i prażonych orzechów. Dobrze wyważony, kończy się długo i gładko
FOOD PARING: Ta wszechstronna SAKE uzupełnia kaczkę, grillowanEGO kurczaka i wieprzowinę, przegrzebki i dania ze skorupiaków na parze.
Sugestie dotyczące serwowania: Aby w pełni docenić złożoność i niuanse Black & Gold, należy serwować lekko schłodzonym lub w temperaturze pokojowej.
Połączenie świeżej wody źródlanej, ryżu Yamada Nishiki (znanego jako „król sake ryżu”), ryżu Gohyakumangoku zmielonego do 50% i umiejętności mistrza sake, skutkuje tym klasycznym przykładem stylu Fushimi Junmai Daiginjo … Horin ma delikatny owocowy nos, subtelne smaki są dobrze zbalansowane i wyjątkowo gładkie z długim, czystym wykończeniem.
Styl: łagodny owocowy aromat z delikatnymi nutami przerośniętego kantalupa, spadzi i wiciokrzewu. Okrągłe i gładkie na podniebieniu, ze średnim, kremowym ciałem. Wykończenia długie i gładkie, z nutą gruszki.
FOOD PARING: Delikatne aromaty Horina uzupełniają lekko przyprawione przekąski, sałatki, homary i łagodne dania rybne, glazurowaną wieprzowinę, świeże owoce i lżejsze potrawy.
Sugestie dotyczące serwowania: Horin to sake najwyższej jakości i najlepiej smakuje schłodzony.
Sake autorstwa Gekkeikana, to wybór japońskiego domu cesarskiego, jest to najwyższej klasy honjozo , jest laureatem złotego medalu Monde Selection. Tokubetsu honjozo wykonane jest z wysoce wypolerowanego ryżu i składników o wyjątkowej jakości, jest wytwarzane z niewielkiej ilości alkoholu w browarach i jest dostarczane w szerokiej butelce o objętości 720 ml. Ma wyrafinowany zapach i średni, lekko pełny smak. Podawać schłodzone.
Doskonały przykład sake daiginjo.Ma niesamowicie owocowy aromat i orzeźwiające wykończenie. Wyprodukowane przez jeden z najstarszych browarów w Japonii, polecany każdemu, kto interesuje się odkrywaniem różnych stylów i profili smakowych japońskiego sake. Sake Daiginjo znane jest z aromatycznego i złożonego smaku.
FOOD PARTING: z lekko przyprawionymi przystawkami, sałatki, homar i łagodne dania rybne, wieprzowina i świeże owoce. Najlepiej podawać lekko lub schłodzone, lub temperaturę pokojową.
Słodka i orzeźwiającA sake. Wytwarzany w Kioto przez mistrzów piwowarskich Gekkeikan. Ta żywa sake jest naturalnie gazowany i nie zawiera siarczynów ani konserwantów.
FOOD PARING Dzięki nutom owoców tropikalnych, jest to świetny dodatek do sushi, sashimi lub sałatki z wodorostów.
Serwowane: schłodzone w temperaturze 5 ° C-10 ° C, aby uzyskać jak najpełniejszy i najbardziej orzeźwiający smak.
Głównym walorem tej Whisky typu blended jest kompozycja miękkich i łagodnych destylatów z Miyagiko z bogatymi i ciężkimi, męskimi nutami Yoichi. Została stworzona z kilkudziesięciu różnych whisky, także tych wyprodukowanych na bazie kukurydzy.
Nikka from the Barrel dojrzewa w beczkach po Bourbonie. W nosie aromaty kwiatowe i owocowe, z nutami torfu i dymu. W ustach lekko pieprzna, z posmakiem dębu, wanilii i kandyzowanych pomarańczy. Nie jest filtrowana na zimno. Kwadratowy kształt butelki ma podkreślać bogaty, wyraźny smak i aromat whisky.
Znakomita 17-letnia whisky, która już trzykrotnie uznana została za najlepszą pure malt/blended malt whisky na świecie. Jest to niesamowicie zrównoważona kompozycja single malt whisky z destylarni Miyagikyo i Yoichi, dojrzewanych głównie w beczkach po sherry.
W nosie połączenie delikatności i przypraw, aromatów śliwek, brzoskwiń i czekolady, które przechodzą w suszone owoce, skórę i suszone liście tytoniu. W ustach bogata i kremowa, wyczuwamy kandyzowane pomarańcze i wiśnie, toffi, kawę i orzechy laskowe. W długim, rozwijającym się finiszu odnajdujemy praliny, zwęglone drewno, cygaro, owoce cytrusowe i suszone zioła.
Uosabia harmonię istniejącą pomiędzy Japońską naturą i ludnością wyspy. To skrupulatnie zestawiona whisky mieszana, będąca kompozycją przynajmniej dziesięciu destylatów, pochodzących z destylarni należących do koncernu Suntory – Yamazaki, Hakushu i Chita, leżakujących w pięciu różnych rodzajach beczek. Hibiki to nie tylko najczęściej i najwyżej nagradzany japoński blend, ale jedna z najbardziej prestiżowych whisky świata.